Horner: “Vettel reageerde in het heetst van de strijd”

29 juni 2017 — Christian Horner, voormalig teambaas van Vettel bij Red Bull, stelt dat de actie van zijn voormalige poulain grotendeels te wijten was aan de crash die eraan vooraf ging.


Ondertussen hoeft het akkefietje tussen Vettel en Hamilton, in Baku afgelopen weekend, geen uitleg meer. Christian Horner denkt dat Sebastian Vettel “in het heetst van de strijd” gereageerd heeft.

“Sebastian had duidelijk het gevoel dat Lewis hem een “brake test” wou geven,” vertelt Horner. “Daarna lijkt het wel alsof het hem even rood voor de ogen werd en hij gewoon tegen Hamilton aan reed terwijl hij zeer goed wist dat hij er een straf zou voor krijgen.”

“Maar je weet wel hoe dat gaat,” aldus Horner. “In het heetst van de strijd gebeuren die dingen en een straf was onvermijdelijk.”

Vettel werd uiteindelijk nog vierde en bouwde zo zijn voorsprong op Hamilton nog uit tot veertien punten. Christian Horner gelooft dat die strijd voor de wereldtitel zulke incidenten in de hand werkt.

“De inzet van deze strijd is het wereldkampioenschap en dan is het normaal dat de emoties hoog oplopen. Het incident onderstreept nog maar eens de rivaliteit tussen deze twee kemphanen en ik ben ervan overtuigd dat het nog een mooie strijd gaat worden gedurende de rest van het seizoen.”

Ondertussen schonk Ricciardo Red Bull zijn eerste zege van het seizoen en Horner hoopt dat zijn team meer om de knikkers kan meevechten.

“Om echt om het kampioenschap te vechten staan we al op een te grote achterstand,” stelt Horner. “Maar vechten om overwinningen moet nog mogelijk zijn dit jaar want we maken duidelijk vooruitgang op het gebied van snelheid en tempo.”

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België