logo
 

Horner ziet Newey niet vertrekken

14 mei 2014 — Ondanks de geruchten over een mogelijke transfer naar Ferrari, denkt Christian Horner niet dat Adrian Newey Red Bull zal verlaten. image

In de aanloop naar de Grote Prijs van Spanje van afgelopen weekend rezen de geruchten over een mogelijke overstap van Adrian Newey naar Ferrari. “Geruchten zijn er altijd. Daarom heet het silly season. We liggen allemaal onder contract, maar op een gegeven moment moet je over je toekomst nadenken. Momenteel ligt mijn concentratie echter bij het inhalen van die zilveren wagens.” had Newey verklaard tegenover Sky Sports.

Red Bull teambaas Christian Horner denkt echter niet dat zijn uiterst begeerde ontwerper zal vertrekken. Toen hem gevraagd werd naar de duur van Newey’s contract antwoordde Horner: “Dat is hetzelfde als een vrouw naar haar leeftijd vragen.”

“Dat er gevraagd wordt naar de toekomst van Adrian is een jaarlijks terugkerend feit. Hij heeft mij echter al duidelijk gemaakt hoe hij zich voelt. Hij voelt zich als een vader voor het team, en is meer bij alles betrokken dan ooit. Hij geniet ook van de omgeving waarin hij werkt. Ik kan wel begrijpen waarom Ferrari naar Adrian kijkt. Hij heeft altijd al genoten van uitdaging.” vertelt Horner in The Guardian.

Na enkele magere jaren besloot Ferrari-president Luca Di Montezemolo een grondige structurele hervorming door te voeren. Stefano Domenicali was meteen het eerste slachtoffer. Domenicali werd immers de laan uit gestuurd door Di Montezemolo. Marco Mattiacci, die verantwoordelijk was voor Ferrari in Noord-Amerika, en over geen enkele race-ervaring beschikte, werd aangeduid als vervanger.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België