logo
 

Houdt Bahrein een F1-race in Qatar tegen?

12 december 2014 — Het ziet er zo naar uit ...


Onlangs raakte bekend dat Qatar een bedrag van om en bij de 78 miljoen dollar veil heeft om een F1-race te mogen organiseren. Bernie Ecclestone was uiteraard meteen laaiend enthousiast maar het ziet er naar uit dat Bahrein een mogelijke F1-race in Qatar dreigt te verhinderen.

Bernie Ecclestone gaf bij het beklinken van de overeenkomst met Bahrein zijn akkoord dat er geen andere race meer in de regio zou komen. Die overeenkomst kan nu dus verhinderen dat er in Qatar een F1-race zal plaatsvinden.

“Het was mijn idee en het leek wel leuk om een race in Qatar te houden,” zei Bernie Ecclestone tegenover Reuters. “Ik zit echter met een probleem waar niemand van af weet maar binnenkort waarschijnlijk wel.”

“Ik maakte een deal met de mensen in Bahrein. Ze waren met hun F1-race iets nieuw in de regio en ze vroegen mij dan ook om ervoor te zorgen dat er geen extra F1-race in de golfregio zou bijkomen.”

Toen de GP van Abu Dhabi op de F1-kalender erbij kwam kreeg Bernie Ecclestone blijkbaar de goedkeuring uit Bahrein. Toen was er wel een akkoord over het toelaten van een extra F1-race in de regio maar dat lijkt nu voor Qatar niet het geval te zijn.

“Er is nu een voorstel voor een F1-race in Qatar maar blijkbaar raken ze het er niet over eens om hem eventueel toe te staan,” besluit Bernie Ecclestone.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België