logo
 

Hülkenberg denkt terug aan Brazilië 2010

02 juli 2016 — Nico Hülkenberg is samen met Jenson Button de verrassing van de dag. De Duitser reed de derde tijd tijdens de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk. Door de gridstraf van Nico Rosberg schuift de rijder van Force India nog een plaats op en start zo vanop de eerste startrij, naast Lewis Hamilton.


Nico Hülkenberg zei na de kwalificatie dat hij moest terugdenken aan de kwalificatie van Brazilië in 2010 toen hij ook voor de pole positie streed. In Oostenrijk was hij de eerste rijder om over te schakelen op de ultrasoft banden, toen de baan nog aan het opdrogen was. Hij had twee keer de voorlopige pole positie, maar uiteindelijk gingen beide Mercedes rijders nog sneller.

Door de gridstraf van Nico Rosberg gaat Nico Hülkenberg naar de tweede plaats en start zo vanaf de eerste startrij. “Het deed me denken aan de kwalificatie in Brazilië”, zei Hülkenberg achteraf. In 2010 waren de omstandigheden gelijkaardig aan deze van vanmiddag in Oostenrijk.

“Ik voelde me echt goed in de wagen. Om eerlijk te zijn verwachtte ik zelf nog iets beter. Ik was wat teleurgesteld toen mijn ingenieur zei dat ik de derde plaats had. Het is nog steeds een goede prestatie van het team.”

“Vandaag was de timing erg belangrijk. De wagen deed het erg goed en alles verliep goed. Daardoor hebben we een erg goede startpositie voor de race van morgen.”

Zijn teamgenoot Sergio Pérez, die pech kende in Q2 na het falen van de ophanging, start de race als zestiende. 

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België