logo
 

Hülkenberg: “F1 zal het ronderecord van Porsche in Spa verpulveren”

23 april 2018 — Een tweetal weken geleden verbeterde Porsche met een aangepaste LMP1-bolide het officieuze ronderecord van Lewis Hamilton op het circuit van Spa-Francorchamps. De Brit reed dat record vorig jaar in zijn Mercedes W08 Hybrid. Nico Hülkenberg gelooft dat de F1 later dit jaar de tijd van Porsche zal verpulveren.

Een bericht gedeeld door Renault Sport Formula One Team (@renaultsportf1) op

Porsche fabrieksrijder Neel Jani werkte een rondje Spa-Francorchamps af in 1 minuut en 41,77 seconden met zijn 919 ‘Evo’. Dat is zo’n bijna acht tienden sneller dan de 1 minuut 42,55 waar Lewis Hamilton in 2017 de pole positie mee veroverde tijdens de GP van België en zelfs twaalf seconden sneller dan de pole in het WEC tijdens de zes uur van Francorchamps vorig jaar.

Nadat Porsche eind vorig jaar de stekker uit het LMP1-project trok wil het nu met een aangepaste versie van de 919 tonen tot wat hun wagen in staat is zonder de beperkingen die het WEC oplegt. Het bezoek aan Spa-Francorchamps maakt deel uit van een afscheidstournee die hen dit jaar ook nog naar onder andere naar Laguna Seca en de Nürburgring zal brengen.

Nico Hülkenberg, die in 2015 in een Porsche de 24 uren van Le Mans op zijn naam schreef, voorspelt dat de F1-bolides van dit jaar vlotjes onder de tijd van Jani zullen duiken.

“Dat record heeft niet veel betekenis, het is meer voor het plezier,” aldus Hülkenberg. “Ik zou het ook wel fijn gevonden hebben maar ik lig op dit moment bij Renault onder contract. In elk geval denk ik dat de Formule 1 het record van Porsche zal verpulveren, zeker als je weet wat een vooruitgang er op het vlak van de auto’s en de banden is gemaakt.”

Maar Porsche krijgt in juli nog een kans om haar record scherper te stellen want dan komen ze nog een demo geven met de 919 ‘Evo’ tijdens de 25 uren VW Fun Cup in Francorchamps. Twee weken geleden had de LMP1-bolide ongeveer 1200 pk maar voor de volgende demo zal hij naar verluidt 1500 pk sterk zijn.

De Formule 1 vergelijken met de langeafstandsracerij is bijna onmogelijk maar we kunnen niet anders dan toegeven dan dat het een mooie stijloefening is van de constructeur uit Stuttgart. 

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België