logo
 

Hülkenberg: “Ferrari niet enige optie”

20 juli 2015 — Nico Hülkenberg, momenteel rijder bij Force India, heeft laten weten dat hij een zitje bij Ferrari probeert te bemachtigen. Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden voor de winnaar van de 24 uur van Le Mans, mocht hij naast het zitje bij Ferrari grijpen.

image
Nico Hülkenberg heeft in een interview met het Duitse ZDF ‘verklapt’ dat hij aangeklopt heeft bij Ferrari. Hij ziet het dus wel zitten om voor de Scuderia uit te komen. “Natuurlijk heb ik interesse! Niemand zou nee zeggen tegen Ferrari.”

Met de vacature van Hülkenberg heeft Ferrari, naast Valtteri Bottas, nog een serieuze kandidaat om Kimi Räikkönen te vervangen, mocht de Finse wereldkampioen opstappen. Hülkenberg weet ook dat hij als een kandidaat beschouwd wordt door de buitenwereld. Maar momenteel wordt er vooral door die buitenwereld gespeculeerd, zonder dat er echte concrete plannen naar buiten komen. “Er wordt veel gesproken, maar er is nog geen enkele transfer gebeurd. Over een aantal weken weten we vast meer.”

Voor de 27-jarige Duitser, die negende staat in het kampioenschap is Ferrari niet het enige team dat hem aanspreekt. “Er zijn ook andere opties mogelijk”, maakt Hülkenberg duidelijk.

Hülkenberg, die onlangs nog de 24 uur van Le Mans won, weet ook wat hem te doen staat om aanspraak te mogen maken op een zitje bij een topteam. Hij beseft dat hij dit jaar zo goed mogelijk moet weten te presteren. Hij verwacht immers dat, éénmaal de transfermarkt aan het rollen gaat, er een domino effect zal komen bij de topteams, waardoor er een plaats bij één van die teams vrijkomt. “Het is afwachten wat er met Kimi Räikkönen gebeurt bij Ferrari. Daarnaast is Valtteri Bottas ook belangrijk. Wanneer het duidelijk is wat er met hen zal gebeuren, dan zal de rest ook wel in zijn plooi vallen.” Verder denkt Hülkenberg dat er bij geen enkel team nog een beslissing is gemaakt wat betreft de rijdersbezetting.

Als laatste heeft Nico Hülkenberg het nog over het gerucht dat Ferrari geen twee Duitse rijders in haar team zou willen. Volgens hem kan hij perfect een team vormen met Sebastian Vettel. “Het is misschien niet ideaal voor het marketing gedeelte, maar dat hoeft niet bepalend te zijn voor een mogelijke deal.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België