“Hülkenberg geniet onze voorkeur”

15 oktober 2013 — Lotus-teambaas Eric Boullier heeft nu ook letterlijk toegegeven dat Nico Hülkenberg de eerste keuze is van het team om Kimi Raikkonen te vervangen. image

In de aanloop naar de GP van Japan had Lotus nog verklaard dat het geen probleem had met een zwaardere rijder, waarbij al een stevige hint werd gegeven naar een mogelijke komst van Nico Hülkenberg. Eric Boullier dikte die hint nu nog fameus aan.

Er is echter nog een obstakel. Lotus tracht al een tijdje tot een overeenkomst te komen met een groep van privé-investeerders, die zichzelf “Infinity” noemt (niet te verwarren met de luxetak van Nissan). Deze groep had zich in juni nog voorgenomen om 35 procent van Lotus over te nemen, maar volgens Eric Boullier in Japan is deze deal nog steeds niet rond, en werd de naam van de investeerdersgroep veranderd naar “Quantum”, precies om verwarring met het automerk Infinity te vermijden.

De Franse teambaas wil echter zo snel mogelijk de deal afronden, om over te kunnen gaan tot de volgende stap, dewelke de identiteit van de opvolger van Kimi Raikkonen omvat. Het is intussen duidelijk geworden dat Nico Hülkenberg de voorkeur van Lotus geniet, maar als de deal met Quantum alsnog zou afspringen, dan moet Lotus misschien noodgedwongen kiezen voor een betalende rijder.

“Dit is niet het pad dat wij willen bewandelen.” gaf Boullier in Japan mee, maar de Fransman vertelde er ook bij dat ze nog in onderhandeling zijn met zowel een sponsor, als motorleverancier Renault, met wie ze vanaf volgend seizoen een intensere relatie willen opbouwen. Als alles in orde komt, dan is ook de komst van Hülkenberg zo goed als zeker.

“Sinds we met elkaar gesproken hebben, doet hij het uitstekend. Ik zou hem graag binnenhalen, hij is onze eerste keuze.” aldus Boullier in Sporting Life.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België