logo
 

Hülkenberg klaar voor toptransfer

22 augustus 2013 — Nico Hülkenberg verklaarde vandaag tegenover Sky Sports F1 klaar te zijn voor een transfer richting een topteam, bijvoorbeeld Ferrari. image

De voorbije maanden werd Hülkenberg meermaals gelinkt aan een transfer, waarbij Ferrari het meest werd vernoemd. De jonge Duitser zou er een belangrijke kandidaat zijn om de ondermaats presterende Felipe Massa te vervangen. Volgens Hülkenberg zelf is Ferrari echter niet de enige mogelijkheid.

“Ik ben er absoluut klaar voor. Het is nu mijn derde seizoen, en ik heb al heel wat ervaring opgedaan. Uiteraard is er altijd ruimte voor verbetering, want ik leer elk weekend wel nieuwe dingen. Je wordt steeds beter, en volgend jaar begint iedereen trouwens opnieuw vanaf nul door de nieuwe reglementen, maar ik ben klaar voor zo’n uitdaging.” vertelde Hülkenberg tegenover Sky.

Ferrari zal voor de Duitser hoogstwaarschijnlijk het enige nog beschikbare topteam zijn, want bij Mercedes en McLaren liggen de posities min of meer vast, en bij Red Bull ligt Daniel Ricciardo in polepositie om Mark Webber te vervangen. De 26-jarige Duitser zegt in gesprek te zijn met meerdere teams, maar geeft aan dat Ferrari een groot team is met een zeer rijke geschiedenis. Een overhaaste beslissing wil Hülkenberg echter niet maken. “Als de tijd rijp is zullen we een beslissing maken met het oog op wat het beste is voor de toekomst.”

Momenteel wordt de rijdersmarkt wat opgehouden door Kimi Raikkonen. Het contract van de Fin bij Lotus loopt na 2013 af, maar het is nog niet bekend waar hij volgend seizoen zijn heil gaat zoeken. Hülkenberg gelooft echter niet dat zijn toekomst afhangt van wat Raikkonen uiteindelijk zal beslissen.

“Je moet alles wat aftasten. Ik wil pas een beslissing nemen wanneer ik mij er goed bij voel, en wanneer ik denk dat dat de best mogelijke keuze is.” Op de vraag wanneer hij alles graag in zijn plooi ziet vallen antwoordde “Hulk”: “Ik zou het liefst alles rond hebben rond september.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België