logo
 

Hülkenberg niet naar Lotus door Ferrari

14 november 2013 — De reden van de weigering van Nico Hülkenberg om Kimi Raikkonen te vervangen bij Lotus zou volgens nieuwe geruchten Ferrari zijn. image

De Scuderia zou zelfs in eerste instantie de oorzaak zijn van Raikkonen’s afzeggen voor de twee resterende races dit seizoen in Austin en Brazilië. Ferrari zou de Fin hebben gevraagd om zich nu al te laten opereren aan de rug, zodat hij honderd procent fit is om tijdens de winter in Maranello aan de slag te gaan.

Nu blijkt ook dat Nico Hülkenberg zich plots toch aan zijn contract bij Sauber dient te houden. De Zwitserse formatie stond achter met het loon van Hülkenberg, waardoor er eigenlijk sprake was van contractbreuk, en waardoor de jonge Duitser in feite meteen bij een ander team aan de slag mocht.

Auto Motor und Sport meldde op woensdag echter dat het loon van Hülkenberg in allerlaatste instantie volledig werd uitbetaald, waardoor Sauber toch de contractuele voorwaarden was nagekomen, en Hülkenberg geen enkele mogelijkheid meer had om te vertrekken. De Italiaanse website blogf1.it vervolgde door te schrijven dat het geld rechtstreeks uit Maranello kwam.

Sauber heeft immers een doorlopend contract met Ferrari voor de levering van motoren, waardoor de Italiaanse constructeur zelf hoogstwaarschijnlijk de oorzaak is dat Hülkenberg dit seizoen niet naar Lotus trekt. Dit betekent echter niet dat de Duitser al een zitje voor volgend seizoen heeft geweigerd, want Hülkenberg stond volgens Auto Motor und Sport zo dicht bij een deal met Lotus, dat hij deze week reeds in Enstone was om een stoeltje te laten passen.

Hülkenberg geldt voor volgend seizoen als kandidaat nummer één om voor Lotus te gaan rijden. De enige hindernis die nu nog overwonnen dient te worden, is het afronden van de sponsorovereenkomst tussen Lotus en Quantum. Deze laatste liet al openlijk hun voorkeur voor Hülkenberg blijken.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België