logo
 

Hülkenberg: “Ongeduldige Leclerc liet zijn frustraties zien”

27 mei 2019 — Nico Hülkenberg gelooft dat Charles Leclerc "ongeduldig" en "zeker te ambitieus" was in een poging om hem in te halen, wat leidde tot contact en een lekke band voor de Ferrari-rijder.


Leclerc, die als vijftiende aan de GP van Monaco begon na een strategische fout van Ferrari, maakte tijdens de openingsronden enkele plaatsen goed en ging Romain Grosjean voorbij voor de twaalfde plaats met een stoutmoedig manoeuvre in La Rascasse voordat hij achter de vleugel van Hülkenberg terecht kwam.

Een ronde later probeerde hij hetzelfde manoeuvre bij de Duitse Renault-rijder in dezelfde rechter bocht, maar kwam plaats tekort om de poging tot een goed einde te brengen. De Monegask raakte de muur aan de binnenkant en spinde zo tegen de Renault van Hülkenberg.

Hoewel beide rijders hun race verder konden zetten, moest Leclerc uiteindelijk opgeven met schade op zijn wagen. Hülkenberg moest ook de pits opzoeken met een leegloper, waardoor hij enkele posities op de baan verloor en uiteindelijk geen kans meer maakte om punten te scoren.

Wanneer aan Hülkenberg gevraagd werd of Leclerc te agressief was, zei de Duitser: “Ja, dat was hij zeker. Eerst en vooral kwam hij van heel ver om die poging tot een goed einde te brengen en ik liet ook niet veel plaats om daar een poging te wagen. Ik zag dat hij er toch voor ging en ik speelde het fair en opende de bocht wat voor hem, om hem de ruimte te geven.”

“Hij spinde en kuste mijn wagen. Ik raakte de muur niet of zoiets, maar hij zorgde wel voor een scheur in mijn achterband. Ik denk dan ook dat hij zeker te ambitieus was in die bocht.”

Hülkenberg liet ook verstaan dat zijn team hem inlichtte dat Leclerc al voorbij Grosjean ging in diezelfde bocht, waardoor de Duitser op de poging van Leclerc kon anticiperen.

“Mijn ingenieur vertelde het me, waardoor ik het zag aankomen. Maar als een rijder moet je nog steeds de juiste overweging kunnen maken of het een echt goede mogelijkheid is, of dat je gewoon te ver weg bent.”

“Vandaag was hij wat te ongeduldig”, spreekt Hülkenberg over Leclerc. “Hij was duidelijk gefrustreerd na de kwalificatie en wou zo snel mogelijk zich een weg naar voren maken. Maar dit is Monaco en zo werkt het hier niet.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België