logo
 

Hülkenberg tevreden over Porsche-test

14 december 2014 — De Force India rijder Nico Hülkenberg, die volgend seizoen ook parttime meedoet aan het World Endurance Championship, kon afgelopen week voor het eerst testen met de Porsche 919 Hybrid LMP1.

image
Als alles goed gaat, doet Nico Hülkenberg volgend jaar mee aan de 24 Uur van Le Mans. Hij zou uitkomen voor het fabrieksteam van Porsche. Zolang de Formule 1-kalender het toelaat, zou de Duitser van Force India ook deelnemen aan de WEC-race op Spa. Dit ten voorbereiding op de 24 Uur van Le Mans. Hülkenberg heeft al eens mogen proeven van wat hem te wachten staat. Hij testte afgelopen week de Porsche 919 Hybrid.

‘The Hulk’ kon op het circuit van Aragon in Spanje voor het eerst een Porsche testen. Hij deed dit op dinsdag en woensdag, ook ‘s nachts. Hij legde in totaal 155 ronden af. Hij kan dus spreken van een geslaagde test met de 919.

“De wagen is geweldig! De Porsche heeft enorm veel downforce in de snelle bochten. Ook de acceleratie van de hybride aandrijving is indrukwekkend,” zegt Hülkenberg, die toch wel wat gewoon is in de Formule 1.

“Tijdens de test heb ik veel nieuwe ervaringen opgedaan. Ik ben voor de volle honderd procent tevreden met hoe het liep. Het was ook erg cool om de wagen te besturen in het donker. Ik kijk uit naar de volgende tests en de 24 Uur van Le Mans,” sluit Hülkenberg af.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België