Hülkenberg verlaat Force India met punten en mooie herinneringen

28 november 2016 — Met een puntenfinish verzekerde Nico Hülkenberg samen met Sergio Perez dat Force India vierde eindigde in het kampioenschap voor de constructeurs.


Hoewel het mathematisch nog mogelijk was, was Force India vrij zeker van de vierde plaats in het kampioenschap. In Abu Dhabi eindigden Sergio Perez en Nico Hülkenberg in de punten, waardoor het Williams zeker achter zich hield. Daardoor werd het een mooi afscheid voor Nico Hülkenberg die volgend seizoen bij Renault rijdt.

Nico Hülkenberg was dan ook blij om het seizoen af te sluiten met een positieve noot: “Het was eigenlijk een makkelijke en eenzame race. Ik was vooral aan het vechten met mijn eigen teamgenoot, want de top zes was te ver verwijderd”, verklaart Hülkenberg die in de eerste bocht een aanrijding had met Verstappen. Gelukkig kon de Duitser zijn weg verder zetten. “De eerste bocht van de race was interessant, want Verstappen raakte me waardoor de onderkant beschadigd raakte. Gelukkig hadden we de snelheid om onze positie vast te houden.”

“Het is fantastisch om mijn tijd met Force India zo te eindigen. Het is goed dat ik kon helpen bij onze vierde plaats in het kampioenschap bij de constructeurs. Iedereen van het team verdient felicitaties voor hun geweldig jaar,”

Hülkenberg bedankt ook het team waar hij drie jaar voor reed. Hij verklaart een betere rijder te zijn geworden in deze periode. “Ik verlaat dit team met heel wat mooie herinneringen. Het team is en blijft altijd een deel van mijn leven. Ik heb hier heel veel geleerd en ze maakten me een betere rijder. We zijn samen groot geworden en ik ben trots in wat we bereikt hebben,”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België