Hülkenberg: “Ik wil wereldkampioen worden in 2019”

18 maart 2017 — Hülkenberg zei op het einde van vorig seizoen Force India vaarwel, waardoor de Duitser vanaf dit seizoen voor Renault rijdt. Zijn doel is duidelijk: hij wil over twee à drie jaar meestrijden om de titel.


Tegenover het Duitse Sportbild klinkt Hülkenberg vastberaden om successen te boeken bij zijn nieuwe team.

“Renault heeft al bewezen dat ze kunnen winnen. Ze zijn al meerdere keren kampioen geworden. Ik wil van dit project met Renault een succes maken. Over twee of drie jaar wil ik klaar zijn voor de titel.”

Even leek het erop dat, door het vertrek van Nico Rosberg bij Mercedes, de deur voor Hülkenberg openstond bij een topteam, maar de Duitser zat vast aan zijn contract bij Renault.

“Ik zou liegen mocht ik zeggen dat de interesse van Mercedes me niets deed. Maar ik tekende een langdurig contract met Renault. Ik wil met hen graag iets opbouwen. Het wordt een grote uitdaging, maar ik voel me hier goed. Ik heb nergens spijt van.”

Hülkenberg wordt al jaren gezien als een supertalent in de Formule 1, maar wist nog nooit het podium te halen. De enige oplossing om van zijn statuut af te komen, is door wereldkampioen te worden, klinkt het bij een lachende Hülkenberg.

Als Hülkenberg na de GP van Italië nog steeds niet het podium heeft gehaald, is hij officieel de rijder met de meeste starts zonder een podium. Op dit moment is Adrian Sutil, een oud-teamgenoot van Hülkenberg, de recordhouder.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België