logo
 

Hulkenberg: “De komst van Alonso naar Renault zou een uitdaging zijn”

01 september 2017 — In zijn column voor het Duitse Sport1 laat Nico Hulkenberg weten dat hij zou genieten van de uitdaging die Fernando Alonso zou brengen indien hij het team van Renault zou vervoegen in 2018.


Renault heeft eerder al laten weten dat het te vroeg zou zijn voor Alonso om naar hun team te komen. De Fransen kunnen naar eigen zeggen Alonso in 2018 nog niet voorzien van een winnende auto en daarom zou het dan ook helemaal geen zin hebben. Anderzijds blijft Renault één van de meest realistische opties voor het geval dat de Spanjaard McLaren zou verlaten.

Hulkenberg denkt dat het hem beter zou maken als rijder moest iemand als Fernando Alonso of Robert Kubica zijn teamgenoot worden.

“Natuurlijk heb ik al opgemerkt dat de namen van Alonso en Kubica de ronde doen als mogelijk nieuwe rijders voor ons team,” aldus Hulkenberg. “Een terugkeer van Robert zou niet alleen voor hem een mooie zaak zijn, maar voor de hele sport.”

“Fernando zou natuurlijk een zwaargewicht zijn in ons team maar daar heb ik helemaal niets op tegen. Integendeel, het zou een goed maatstaf zijn voor mij en een grote uitdaging. Ik zou me zeker niet verstoppen achter hem.”

Op de persconferentie van donderdag liet de Duitser weten dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt wie zijn teamgenoot wordt.

“Ik denk dat Renault gewoon een competitieve line-up wil volgend jaar en dan maakt het op het einde niet zoveel uit wie mijn teamgenoot wordt,” besluit Hulkenberg.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België