Hulkenberg diep teleurgesteld en zit met veel vragen: “Hopelijk vinden we antwoorden”

29 april 2019 — Renault F1-piloot Nico Hulkenberg was na afloop van de GP van Azerbeidzjan enorm teleurgesteld. Hulkenberg was in zijn Renault helemaal niet competitief en hoopt dat de problemen specifiek toe te schrijven zijn aan de karakteristieken van het stratencircuit in Baku.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Nee, het was geen aangename zondag voor Hulkenberg in Baku. Na een teleurstellende kwalificatie daags voordien startte Hulkenberg de race van op de vijftiende plaats, om uiteindelijk slechts één plaats hoger te finishen.

In zijn Renault F1-bolide was Hulkenberg helemaal niet competitief en wist hij enkel beide Williams F1-piloten achter zich te houden.

“Ik weet niet wat er juist gaande was maar er was duidelijk iets,” aldus Hulkenberg. “Ik hoop dat het specifiek aan het circuit gelinkt is maar ik kan jullie niet echt een antwoord geven over de oorzaak.”

“Ik voel me gewoonweg helemaal niet goed in de wagen. Ik reed redelijk hard en haalde er het beste uit dat ik kon maar wanneer je de rondetijden vergelijkt kan je er niet vrolijk van worden.”

Hulkenberg hoopt dat Renault de problemen die het dit weekend kende weet te identificeren en met het oog op de toekomst een oplossing weet te vinden.

“We moeten echt enkele vragen zien te beantwoorden. We moeten de wagen onderzoek en er ons van verzekeren dat de aerodynamica is zoals het hoort te zijn.”

“Dit was een erg bitter weekend voor ons, ik ben blij dat ik naar huis kan gaan en dit raceweekend achter mij kan laten,” besloot Hulkenberg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België