Hulkenberg en Barrichello in de punten

01 augustus 2010 — Bij de renstal Williams wisten zowel Nico Hulkenberg als Rubens Barrichello vandaag in de punten te eindigen. Barrichello zal zijn zuurverdiende puntje vast enorm koesteren.

Laten we bij het begin beginnen. Het beste resultaat bij Williams staat vandaag op naam van de jonge Duitser Nico Hulkenberg. Hulkenberg behaalde vandaag een zesde plaats en daarmee bereikte hij dan ook zijn beste resultaat sinds zijn debuut in de Formule 1.

“Vandaag ben ik erg tevreden over de uitslag van mijn wedstrijd. De inzet van het team was enorm. We bevonden ons op de perfecte plaats om nog te kunnen profiteren van de Safety Car. Ons ritme lag vandaag zeer goed en van fouten kan er eveneens niet gesproken worden. Het is goed dat we belangrijke punten konden behalen en het geluk was ons vandaag vrij gunstig gezind”, aldus Nico Hulkenberg.

image

Teamgenoot Rubens Barrichello wist het laatste puntje van de dag op zijn naam te schrijven. De Braziliaan moest daarvoor wel letterlijk zijn leven op het spel zetten. Barrichello is een racer, geen remmer!

“Het vermogen van mijn wagen had me in staat moeten stellen om vandaag voor een vijfde plaats te strijden. Ik kon geen pitstop uitvoeren toen de Safety Car op het circuit kwam dus moesten we strategisch beginnen denken. Ik wilde kost wat kost punten pakken. Ik diende uiteindelijk zeer hard te werken voor mijn enige puntje van vandaag. De strijd was zeker niet zuiver maar daarover laat ik anderen liever oordelen. Ik ben een racer en in zulke situaties zal ik dus niet remmen”, aldus Rubens Barrichello.


image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België