logo
 

“Hulkenberg en Perez rijden ook in 2017 bij Force India”

08 juli 2016 — Vijay Mally, de teameigenaar van het Force India F1 team, heeft vandaag in de F1-paddock van Silverstone bevestigd dat Nico Hulkenberg en Sergio Perez ook volgend jaar voor het team rijden.


Nico Hulkenberg en Sergio Perez werden in het verleden onder meer aan het tweede racezitje bij Ferrari gelinkt, als mogelijke vervanger van Kimi Raikkonen. Net op de dag dat Ferrari officieel bevestigde dat Raikkonen ook volgend jaar voor de Italiaanse renstal zal rijden liet Vijay Mallya weten dat Hulkenberg en Perez ook volgend jaar het rijdersduo bij Force India zullen vormen.

“We zijn tevreden met Nico en Checo,” aldus Mallya. “Beide rijders hebben een contract getekend voor 2017 en ik heb nog niet nagedacht voor daarna.”

“We zijn erg vroeg met dit nieuws, veel vroeger dan normaal. Meestal wachten we tot de winter om ons rijdersduo te bevestigen. Deze keer hebben we ruim op voorhand ons rijdersduo voor 2017 vastgelegd. Uiteraard zorgt de aankondiging van Ferrari vandaag er ook voor dat heel wat speculaties eindelijk kunnen stoppen.”

Opmerkelijk genoeg bevestigde Sergio Perez het nieuws van zijn nieuw contract bij Force India niet.

“Laat ons eerst en vooral afwachten,” zei Perez toen hem gevraagd werd om het nieuws te bevestigen. “Ik heb nog geen beslissing genomen over mijn toekomst. Ik wil tijdens de zomerpauze er even tussenuit knijpen en over alles goed nadenken. Alles is momenteel zo intens dat ik geen energie wil verspillen. Ik wil al mijn energie aan het team spenderen want met drie races op vier weken tijd staan we voor een erg belangrijke periode op de F1-kalender.”

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergSergio PerezRacing Point F1

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België