Hulkenberg en Renault tevreden over F1-test Bahrein

20 april 2017 — Nico Hulkenberg en Renault-teambaas Alan Permane blikken tevreden terug op de eerste testdag in Bahrein. De Duitser reed 74 ronden op het Bahrain International Circuit en sloot de dag af op een zesde plaats.


Hulkenberg en teamgenoot Jolyon Palmer maakten een goede beurt tijdens de kwalificaties voor de Grote Prijs van Bahrein het voorbije weekend door zich allebei in Q3 te knokken. Tijdens de race vielen beide Renaults wat terug en daar moet volgens Hulkenberg nog aan gewerkt worden.

“We zijn inderdaad beter tijdens de kwalificatie dan tijdens de race,” vertelde Hulkenberg na de race op zondag. “Over 57 ronden lopen we tegen zaken aan waar we nog hard aan moeten werken. Gelukkig blijf ik hier om te testen op dinsdag. Dat is een goede kans om progressie te boeken. We hebben wat updates gepland die er hopelijk voor zorgen dat onze snelheid in de race in Sochi beter is.”

Dinsdag kreeg ‘Hulk’ de kans om de Renault met de aangekondigde updates aan de tand te voelen en hij kijkt daar tevreden op terug.

“Het was een goede dag,” aldus de Duitser. “Het lijkt erop dat alle updates werken zoals we het zouden willen, dus in het algemeen zijn we erin geslaagd om de auto beter te begrijpen en hem te verbeteren.”

Teambaas Alan Permane was ook blij met de geboekte resultaten.

“We zij heel tevreden met de nieuwe updates op aerodynamisch gebied die we in de voormiddag getest hebben. Ze leveren een merkbare winst op het vlak van de algemene prestaties van de R.S.17, en vooral dan op het gebied van de race pace. In de namiddag hebben we gewerkt om de prestaties van de banden beter te begrijpen. De auto presteerde goed en Nico kon ons positieve feedback geven.”

Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België