logo
 

Hulkenberg: “Geen idee of Halo me hinderde om uit de wagen te geraken”

25 november 2018 — De crash van Nico Hulkenberg bij het begin van de GP van Abu Dhabi zag er erg spectaculair uit. De Duitser geraakte heelhuids uit de wagen maar heeft geen idee of Halo hem verhinderde om er zelf vlot uit te geraken.

“Het was erg teleurstellend maar we moeten het beschouwen als een raceincident,” vertelde Hulkenberg tegenover ‘Sky Sports’ na afloop van de race. “Ik racete tegen Romain en we gingen samen bocht 8 in en blokkeerden. Ik ging breed en hij ging nog breder waardoor ik dacht dat hij naast de baan ging en ik bocht 9 voor mezelf had.”

Hulkenberg liet weten dat hij Grosjean niet had gezien en dat er daardoor dus contact was en een spectaculaire crash als gevolg.

“Hij zat echter nog aan de binnenkant en de wielen maakten contact. De rest hebben jullie vervolgens zien gebeuren. Ik tolde enkele keren, wat er spectaculair uitzag maar wat niet echt dramatisch was.”

“Het zag er allemaal erg spectaculair uit maar het was geen harde crash. Er waren geen enorme g-krachten dus vanuit dat standpunt was het geen probleem.”

Hulkenberg werd vervolgens gevraagd of hij zelf met Halo uit de wagen zou geraakt zijn terwijl zijn wagen ondersteboven lag.

“Ik heb eerlijk gezegd geen idee of de halo me blokkeerde of niet,” aldus Hulkenberg. “Rechts van mij was er het muurtje en er was een kleine opening.”

“Wanneer je ondersteboven hangt is het niet eenvoudig om al de knopjes enz. te vinden, alles voelt anders aan. Het was de eerste keer dat ik met mijn wagen ondersteboven belandde. Ik wachtte gewoon op de marshals die erg snel reageerden en me uit de wagen kregen.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België