logo
 

Hulkenberg geniet van geruchten over Ferrari

07 september 2012 — Sinds enige tijd wordt Nico Hulkenberg genoemd als mogelijke vervanger van Felipe Massa bij Ferrari. En in plaats van die geruchten te ontkennen, geeft de Duitse coureur aan dat hij 'geniet' van zulke roddels.

Nu de tweede helft van het F1-seizoen van start is gegaan, begint de geruchtenmolen over mogelijke transfers pas echt op gang te komen. Tegenwoordig staat Nico Hulkenberg in de schijnwerpers, want er wordt gefluisterd dat de Force India-coureur bovenaan het lijstje van Ferrari staat om teamgenoot van Fernando Alonso te worden in 2013.

Meestal worden zulke geruchten keihard ontkend of genegeerd door de betrokken coureurs, maar Hulkenberg heeft een andere strategie in gedachten. Hij geniet namelijk van de aandacht die hij daardoor krijgt en zegt dat het zijn carrière alleen maar ten goede kan komen.

“Uiteraard is het positief om zo’n aandacht te krijgen, zeker als je gelinkt wordt aan een groot team als Ferrari”, vertelt Hulkenberg. “Toch ga ik me dit weekend gewoon focussen op de race natuurlijk.”

Daarnaast gaf de jonge Duitser aan dat hij het geen probleem zou vinden om in een team als Ferrari te zitten, waar Alonso duidelijk geprofileerd wordt als de nummer 1.

“Iedere rijder wil gewoon aan de grid verschijnen om races te winnen in de Formule 1, dat is onze motivatie. Je kijkt dus telkens naar de aanbiedingen die je krijgt en daaruit maak je de beste keuze.”

“Momenteel zijn mijn gedachten echter nog volledig bij Force India, want met acht races in het vooruitzicht hebben we nog een lange weg te gaan. Ik heb al een goed idee over mijn toekomst en wat ik nog wil bereiken, maar eerst ga ik dit seizoen afwerken”, besloot Hulkenberg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België