logo
 

Hulkenberg: “GP van Bahrein zou niet mogen doorgaan”

19 april 2012 — Nadat vier crewleden van Force India deze namiddag reeds getuige waren van het geweld in Bahrein, spreekt Nico Hulkenberg duidelijke taal. Volgens hem is het een foute beslissing om de Grand Prix van Bahrein te laten doorgaan.

Nico Hulkenberg heeft verklaard dat het in zijn ogen een foute beslissing is om de grand prix in Bahrein te laten plaatsvinden. Hoewel de jonge Duitser zich niet te veel wil mengen in politieke kwesties, vindt hij het ongehoord dat de gezaghebbende instellingen ter plaatse de race laten doorgaan en doen alsof er niets aan de hand is.

Force India is het enige team dat zich momenteel grote vragen stelt over de veiligheid in en rond Sakhir. Vandaag ontsnapten vier monteurs aan een benzinebom terwijl ze onderweg waren naar het circuit en ondertussen zijn enkele teamleden al naar huis gekeerd door de onstabiele omstandigheden.

“Het is ongehoord dat we in deze positie gedwongen worden”, verduidelijkt Hulkenberg. “Dit is simpelweg een erg onaangename situatie om te werken en het hoort gewoon niet dat de Formule 1 geconfronteerd wordt met dergelijke omstandigheden. We zijn hier namelijk enkel om te racen en de F1-wereld draait nog steeds rond entertainment. Dit soort zaken hoort hier dus echt niet thuis.”

De andere teams en coureurs willen niet veel commentaar geven op de situatie in Bahrein. Kimi Raikkonen liet vanochtend enkel verstaan dat hij zich, in tegenstelling tot Force India, geen zorgen maakt over de protesten. De Iceman is volledig gefocust op het behalen van zijn eerste podiumplaats sinds zijn comeback en ziet deze grand prix dus zoals elke andere.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België