logo
 

Hulkenberg: “GP van Brazilië 2012 had mijn F1-carrière kunnen veranderen”

17 december 2019 — In een terugblik op zijn F1-carrière in Abu Dhabi vertelt Nico Hulkenberg dat de GP van Brazilië in 2012 zijn F1-carrière er helemaal anders had kunnen doen uitzien.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nico Hülkenberg (@hulkhulkenberg) op

Hulkenberg kwam 177 keer aan de start van een F1-race, veroverde 1 polepositie maar geen enkele overwinning. In 2012 was ‘The Hulk’ echter dicht bij een overwinning tijdens de GP van Brazilië, een overwinning die ‘The Hulk’ echt had kunnen lanceren in de F1.

Het was een race waarin Hulkenberg onder erg uitdagende omstandigheden op een bepaald moment in zijn Force India-bolide comfortabel aan de leiding leek te rijden. Na een safety car-fase probeerde Hulkenberg in de eerste bocht om Hamilton in te halen om zo terug naar de leiding van de race te gaan.

Het kwam echter tot een aanrijding tussen Hulkenberg en Hamilton en uiteindelijk moest de Duitser tevreden zijn met de vijfde plaats. Uiteraard voor Force India nog steeds een erg goed resultaat maar er had ook een overwinning in gezeten voor Hulkenberg, een overwinning die achteraf gezien de F1-carrière van Hulkenberg er helemaal anders had kunnen doen uitzien.

“Ironisch gezien was ik vorige week op Sky naar ‘classic races’ aan het kijken en ik zapte er net naartoe toen ze die bewuste race aan het uitzenden waren,” zei Hulkenberg volgens ‘Crash.net’ in Abu Dhabi voorafgaand aan zijn laatste F1-race.

“Ik reed aan de leiding, ik blijf er maar naar kijken en mijn hart was aan het bloeden.”

“Ja, dat was echt de dag ... Voor de safety car reed ik aan de leiding met vijftig seconden voorsprong. Dat was echt een speciale race, een speciale dag voor de zeer jonge ‘Hulk’. Dat was zo’n speciale race die de geschiedenisboeken ingaat.”

Hulkenberg werd vervolgens gevraagd of die race zijn carrière er anders had kunnen doen uitzien.

“Ja, misschien wel,” zei Hulkenberg met weemoed. “Het is altijd moeilijk om te zeggen wat er in zo’n situatie zou gebeurd zijn. Ik weet het niet.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België