Hulkenberg hoopt dat pole hem aan F1-zitje helpt voor 2011

06 november 2010 — Nico Hulkenberg verraste vriend en vijand door de pole te veroveren op een opdrogende baan in Brazilië. De Duitser hoopt meteen ook dat zijn pole perspectieven opent voor een F1-zitje in 2011.

Onwaarschijnlijk was het, Nico Hulkenberg die de pole wegsnoepte van ondermeer beide Red Bull’s. Misschien nog wel onwaarschijnlijker is het feit dat de pole-man van Brazilië nog steeds geen zekerheid heeft over een F1-zitje voor volgend seizoen.

Nico Hulkenberg is uiteraard dolblij met de allereerste pole uit zijn F1-carrière. Tegelijkertijd hoopt Hulkenberg dat zijn eerste pole de deuren opent voor een F1-zitje voor volgend seizoen.

“Dit belooft ongetwijfeld opslag. Uiteraard maar een grapje!” zei een uitgelaten Nico Hulkenberg. “Mijn situatie bij Williams ligt nog volledig open, er is nog niets bevestigd. Ik tracht me te blijven focussen en zo goed mogelijk mijn best te doen. Tot zover lukt dat ook.”

“Als ik dat doe en geen domme fouten maak dan is het aan het team om te beslissen of ze met mij verder willen. Ik ben echter positief en verwacht dat we een goed slot aan dit verhaal kunnen brengen.”

Voor Williams was het de allereerste pole in meer dan vijf jaar tijd.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België