logo
 

Hulkenberg neemt het op voor Karthikeyan

27 maart 2012 — De spanningen tussen Vettel en Karthikeyan krijgen nog een opvallend staartje; niemand minder dan Nico Hulkenberg neemt het vandaag openlijk op voor de beledigde HRT-coureur.

Er is al heel wat gezegd over de aanrijding tussen Vettel en Karthikeyan tijdens de Grand Prix van Maleisië. Sommigen vinden dat de aanrijding eigenlijk de schuld was van Vettel, maar de FIA besliste dan weer om Karthikeyan een straf op te leggen omdat hij niet genoeg uitgeweken zou zijn toen hij een blauwe vlag kreeg.

Na de crash was Sebastian Vettel niet echt mals voor de Indische coureur van Hispania Racing. “Op de weg zie je af en toe eens idioten rondrijden. Blijkbaar reed er hier ook zo eentje rond”, verklaarde de Duitse Red Bull-coureur na de race aan de BBC.

Nico Hulkenberg vertelde vandaag dat hij het volledig oneens is met de beslissing van de FIA en de woorden van Vettel, al ziet hij de frustratie van zijn landgenoot wel als verzachtende omstandigheid.

“Ik heb vernomen wat er gebeurd is en ik heb de beelden ook herbekeken op de televisie”, vertelt de tweede rijder van Force India. “In mijn ogen is Karthikeyan niet in de fout gegaan, dus ik snap ook niet waarom Vettel zo reageerde.”

“Toch kan ik begrijpen dat Sebastian erg gefrustreerd was na de race, want het moet zowel voor hem als voor het team niet makkelijk zijn geweest om op die manier punten te verliezen. Uiteindelijk is hij ook maar eens mens van vlees en bloed en is het dus normaal om soms emotioneel te reageren.”

Door de klapband die hij aan de aanrijding overhield, zakte Vettel terug van de vierde naar de elfde plaats. Aangezien hij daarna ook nog de orders van zijn team negeerde om zijn auto in de laatste ronde aan de kant te zetten, was Red Bull allesbehalve opgezet met de puntenloze finish van de Duitse coureur.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België