Hulkenberg vastberaden om terug te vechten na opgave

18 maart 2012 — Nico Hulkenberg had zijn openingsrace van het nieuwe seizoen ongetwijfeld anders voorgesteld. De Duitser moest immers opgeven na een aanrijding in de eerste ronde.

image

Hulkenberg nam voor de tweede keer deel aan de GP van Australië. De eerste keer, in 2010, moest hij opgeven na een aanrijding in de eerste bocht, en ook vandaag gebeurde exact hetzelfde. Hulkenberg verlaat echter met enige vastberadenheid Australië en wil in Sepang terugslaan.

“Ik ken blijkbaar niet veel geluk in Albert Park,” zei Hulkenberg in een reactie. “Ik ben nog steeds niet echt zeker over wat er juist gebeurd is, maar ik werd aangereden door iemand toen ik instuurde voor de eerste bocht.”

Het was Mark Webber die de linkerachterband van de Duitser raakte, maar ook Webber zelf werd aangereden door een andere wagen. De Australiër treft dan ook niet echt schuld.

“Het is echt jammer want ik maakte een goede start, maakte enkele plaatsen goed, waarnaa ik voelde dat ik door iemand anders aangereden werd. Ik had een lekke band en ook mijn ophanging was geraakt dus mijn race was voorbij.”

“Zo’n dingen gebeuren nu eenmaal wanneer er 22 wagens strijden om de eerste bocht in te gaan. Het is echter zeer frustrerend om zoiets mee te maken na een erg goede kwalificatie. Het positieve nieuws is echter dat ik binnen vijf dagen reeds opnieuw in de wagen zal zitten. Dat is de beste manier om terug te vechten en deze teleurstelling te vergeten,” besluit Hulkenberg.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België