Hulkenberg vreest pitlane-chaos tijdens begin GP van Canada

08 juni 2019 — Renault-rijder Nico Hulkenberg vreest dat de hoge bandenslijtage van de zachte Pirelli-banden er voor zal zorgen dat er tijdens het begin van de race in de pitlane chaos en file zal ontstaan.


De toppers kwalificeren zich normaal op de zachte bandencompound maar op het Circuit Gilles Villeneuve ziet het rubber van Pirelli enorm hard af. Dat kan volgens Nico Hulkenberg voor chaos zorgen tijdens het begin van de race.

“Tijdens de zesde ronde zal er file ontstaan in de pitlane,” antwoorde Hulkenberg tegenover ‘Motorsport.com’ toen hem gevraagd werd wat hij denkt over de duurzaamheid van de banden.

“We zullen verkeerslichten moeten installeren!”

Hulkenberg hoopt echter dat de oefensessies en de kwalificatie er mee voor zullen zorgen dat de baan beter ‘ingereden’ wordt en de bandenslijtage daardoor op zondag iets minder zal zijn.

“De baan lag er aanvankelijk slecht bij maar het beterde wel doorheen de dag,” aldus Hulkenberg. “Naarmate er op zaterdag meer gereden wordt zullen de omstandigheden op zondag waarschijnlijk al een stuk beter zijn dan op vrijdag. Misschien is het wel niet zo slecht als dat het er nu naar uitziet.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België