logo
 

“Hulkenberg was snel genoeg om te kunnen winnen”

27 november 2012 — Robert Fernley van Force India zei in een reactie op de spectaculaire race van zondag dat de Duitser op het circuit van Interlagos had kunnen winnen.

image
De Duitser verraste vriend en vijand door goed het tempo van de McLarens te kunnen volgen en zelfs aan de leiding te rijden van de GP van Brazilië. Het zag er dan ook lange tijd naar uit dat Hulkenberg op weg was naar een stunt.

Een podiumplaats, daar zag het op zijn minst naar uit, tot de aanrijding met Lewis Hamilton in de eerste bocht. Volgens Fernley was Hulkenberg in zijn wagen zelfs snel genoeg om aanspraak te kunnen maken op de overwinning.

“Wat een race! Het is één van de meest spectaculaire races die ik ooit heb gezien en dit met drama tijdens iedere ronde,” aldus Robert Fernley. “Voor even zag het er naar uit dat we een droomresultaat zouden behalen. Nico reed geruime tijd aan de leiding en toonde in erg moeilijke omstandigheden hoe talentvol hij wel is. We hadden een uitstekende wagen en hadden de snelheid om te winnen. Helaas mocht het niet zijn.”

Hulkenberg kreeg voor zijn aanrijding met Hamilton een drive through-penalty en eindigde uiteindelijk als vijfde. De Duitser kon uiteindelijk dus niet stunten ...

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België