Hulkenberg zijn geduld raakt op: “Renault moet zich vragen beginnen stellen”

05 augustus 2019 — Nico Hulkenberg finishte de GP van Hongarije als twaalfde en kwam op geen enkel moment in aanmerking voor een puntenfinish. De Duitser raakt steeds meer gefrustreerd over de gang van zaken bij Renault.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

“We ondervonden moeilijkheden met de wagen. Er was een probleem met het controlesysteem van de motor, wat er voor zorgde dat we drie tienden per ronde verloren,” aldus Hulkenberg.

“Dat zorgde ervoor dat het tricky werd en we beschikten niet over de nodige snelheid om in de punten te finishen.”

Volgens Nico Hulkenberg boekt Renault niet voldoende vooruitgang en lijkt de renstal eerder te stagneren.

“We kunnen niet doen alsof we blij zijn met onze posities, de snelheid van de wagen en de situatie waarin we ons bevinden,” aldus Hulkenberg.

“We zijn een fabrieksteam. Langs de ene kant waren er veel incidenten, langs de andere kant laten de snelheid van onze wagen en de snelheid waarmee we dingen ontwikkelen te wensen over.”

Hulkenberg zijn contract bij Renault loopt eind dit seizoen af. De Duitser is nog niet zeker van een racezitje voor volgend jaar maar dat betekent niet dat hij een blad voor de mond neemt.

“Ik denk dat we onszelf enkele serieuze vragen moeten stellen en enkele zaken intern moeten bekijken. Jammer genoeg zijn er veel meer dieptepunten dan hoogtepunten. Dit is niet iets om blij van te worden,” besloot Hulkenberg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België