Hungaroring op zoek naar geld voor aanpassingen circuit

02 augustus 2011 — Dit weekend berichtten we reeds over het feit dat de veiligheid op de Hungaroring ter opnieuw ter discussie staat. En blijkbaar is die boodschap niet in dovemansoren gevallen ...

Heel wat rijders klaagden over weinig grip in de laatste bocht, maar ook heel wat andere zaken stoorden de rijders (lees: Hevige crash op Hungaroring, veiligheid staat ter discussie). De boodschap is alvast aangekomen bij de eigenaars van het circuit.

Aangezien de Hungaroring een contract heeft om op de F1-kalender te staan tot en met 2016 wil men investeren in het circuit. Er zou ondermeer een nieuwe asfaltlaag voor het circuit moeten komen, al moet eerst een zoektocht gestart worden naar de nodige financiële middelen.

“We ijveren voor een herasfaltering van het circuit. Ik heb een plan maar momenteel is het onmogelijk om het waar te maken zonder steun van de overheid,” zei Zsolt Gyulay tegenover Autosport.

“Maar de nieuwe asfaltlaag is een absoluut minimum. Er zijn ook enkele andere grote plannen voor de komende twee jaar, plannen die moeten aantonen hoe belangrijk motorsport is voor Hongarije.”

Rijders beklaagden zich ook over de gladheid van het circuit in de regen. Vooral de witte markeringen waren spiegelglad. Ze waren nog gladder dan op andere circuits omdat er geen speciale verf was gebruikt. Misschien ook een mogelijke verklaring voor de slipper in de pits van onze landgenoot Jerome D’Ambrosio? Ook daaraan wil men dus werken. Men wil de lijnen opnieuw schilderen met een verflaag die een antislip-additief bevat.

Veel grootse en mooie plannen dus voor de Hungaroring, al zullen dus eerst de nodige financiële middelen moeten gevonden worden.

Speel mee met het Grand Prix van Spanje Spel. Minimaal 500 Euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België