Hungaroring verlengt F1-contract tot 2027: “We betalen veel minder voor dit jaar”

05 juni 2020 — De Hungaroring liet vandaag weten dat het haar contract met de Formule 1 tot en met het F1-seizoen 2027 heeft verlengd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door hungaroring_official (@hungaroring_official) op

Net als de andere Europese circuits die op de nieuwe F1-kalender 2020 staan zal ook de GP van Hongarije achter gesloten deuren plaatsvinden. De organisatoren maakten van de onderhandelingen met Liberty Media gebruik om het bestaande contract met een jaar te verlengen tot 2027.

Eerder gebeurde al iets gelijkaardigs met onder andere het circuit van Spa-Francorchamps. We zullen dus op zijn minst tot en met 2027 een GP van Hongarije op de F1-kalender zien staan.

“We hebben contact opgenomen met Liberty Media over hoe we het wegvallen van inkomsten door het gebrek aan publiek konden compenseren, dit omdat de kosten voor de organisatie van de race natuurlijk wel dezelfde blijven,” aldus Zsolt Gyualay, de circuitdirecteur van de Hungaroring.

“Tijdens deze gesprekken hebben we ons best gedaan om in deze moeilijke tijden een gunstige overeenkomst te verkrijgen, dit voor zowel het land als de sport. Exacte cijfers kunnen we niet geven maar het bedrag waarvoor we de race mogen organiseren is slechts een fractie van wat we normaal betalen voor een race met publiek.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door hungaroring_official (@hungaroring_official) op

Speel mee met het Grand Prix van Oostenrijk Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België