Hungaroring zal grondige renovatie ondergaan

25 juli 2015 — De organisatoren van de GP van Hongarije plannen een grondige renovatie van de Hungaroring, zo bericht Motorsport.


De Hungaroring onderging enkele jaren geleden al eens kleinere aanpassingswerken, waaronder het iets langer maken van het rechte stuk langs start-finish. De organisatoren van de GP van Hongarije plannen de komende jaren echter een grondige renovatie van het circuit. Zo zal de Hungaroring een nieuwe asfaltlaag krijgen, nieuwe faciliteiten in de pitlane en ook nieuwe tribunes. De renovatie van het circuit zal gespreid worden over de komende jaren.

En dat de Hungaroring een grondige renovatie nodig heeft blijkt ook dit raceweekend. Een grote tribune aan het rechte stuk van start-finish is immers niet in gebruik omwille van de gebrekkige toestand. Er hangt dit raceweekend een groot spandoek met de tekst ‘Bernie says think before you drive’.

“Het zal minstens drie jaar duren,” aldus Miklos Sesztak, de Hongaarse minister van investeringen en ontwikkelingen, tegenover Motorsport.com. “We moeten met de belangrijkste zaken eerst beginnen. We werken nog aan de plannen maar de eerste stap die we zullen zetten is de nieuwe asfaltlaag voor het circuit.”

“We moeten ook aanpassingen aan de tribunes doen, er zijn immers problemen met sommige tribunes en dat moeten we verbeteren. Vervolgens zijn er ook nog de gebouwen in de pits.”

Volgens Sesztak is de F1-race enorm belangrijk voor Hongarije. Momenteel is er een contract om tot en met 2021 een F1-race te organiseren, al zouden er wel al gesprekken gevoerd worden om het contract te verlengen.

“Het is één van de belangrijkste sportevenementen in het land en we willen de Formule 1 dan ook zo lang mogelijk blijven verwelkomen,” besluit de minister.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België