HWA-baas over Vandoorne: “Stoffel is een voortreffelijke rijder”

15 oktober 2018 — Wat al lang in de lucht hing werd vandaag bevestigd, Stoffel Vandoorne komt volgend FE-seizoen in actie voor het nieuwe HWA-team. Zijn nieuwe teambaas bij de Duitse formatie heeft er vertrouwen in, zo laat hij weten aan ‘Motorsport.’

HWA is het team dat jarenlang de fabriekformatie van Mercedes vertegenwoordigde in de DTM maar het legendarische merk met de ster heeft al langer beslist dat ze op het einde van dit seizoen uit de DTM zouden stappen.

Vanaf komend seizoen zal HWA dus de honneurs waarnemen als fabrieksteam van Mercedes in de Formula E met Gary Paffett en Stoffel Vandoorne achter het stuur.

“Momenteel gebeurt er veel in ons team,” aldus teambaas Ulrich Fritz. “Na de officiële teampresentatie van vorige week hebben we vandaag bekendgemaakt dat we Stoffel hebben vastgelegd. Dat betekent dat we weer een stukje van de puzzel gelegd hebben van ons nieuwe Formule E-project.”

“Stoffel heeft niet alleen in de Formule 1 zijn talent en snelheid getoond maar ook in 2015 in de GP2, een kampioenschap dat hij met een ruime marge won.”

“Met Gary en Stoffel hebben we twee ‘FE-rookies’ als rijders in ons team, dat op zijn beurt ook zijn debuut maakt. Daarom hebben we allemaal veel te leren.”

“Hoewel, Gary en Stoffel zijn allebei voortreffelijke rijders die een rijke geschiedenis hebben in de DTM en de Formule 1. Daar komt nog bovenop dat ze allebei weten hoe ze met de engineers moeten samenwerken om een nieuwe auto af te stellen.”

“Dat zijn precies het soort sterke kanten die de doorslag zullen geven tijdens ons eerste FE-seizoen. Ik heb er vertrouwen in dat zowel wij als onze rijders klaar zijn voor de uitdagingen die nog zullen komen,” besluit Fritz.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België