“Hypersoft is de beste F1-band die Pirelli ooit maakte”

29 november 2017 — Lewis Hamilton reed gisteren tijdens de eerste testdag in Abu Dhabi maar liefst 136 rondjes over het Yas Marina Circuit. Ondanks het feit dat Hamilton niet graag testwerk verricht was hij toch erg tevreden.


“Ik ben niet de grootste fan van testen maar het was een eerste positieve dag wat het testen van de nieuwe banden betreft,” blikte Hamilton gisteren terug op zijn testwerk met de nieuwe bandencompounds. “We slaagden erin om heel wat rondjes te rijden en heel wat data en feedback te verzamelen zodat we tijdens de winter de juiste richting kunnen uitgaan.”

Hamilton is vooral vol lof over de nieuwe hypersoft als bandencompound, de nieuwe bandencompound die nog zachter is dan de ultrasoft waarmee dit seizoen reeds werd gereden.

“We hebben een mooi eerste idee van de Pirelli-banden in 2018. Mijn eerste indruk is dat de nieuwe Hypersoft de beste band is die Pirelli gemaakt heeft sinds het terugkeerde naar de Formule 1.”

“Ik vind de andere bandencompounds persoonlijk nog steeds iets te hard maar we gaan de juiste richting uit.”

“Het is een mooie manier om het seizoen te eindigen, nog een laatste dag in de W08. Ik ben nu zeker en vast klaar voor een pauze,” besloot Hamilton.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: PirelliLewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België