“Iedere rijder moet achter de safety car eens in de muur crashen”

04 november 2020 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft het opgenomen voor George Russell die tijdens de GP van Emilia-Romagna een 'knullige' crash achter de safety car maakte.

Volgens de Mercedes-motorsportbaas maakt die pijnlijke crash deel uit van het leerproces dat de Mercedes-protégé momenteel doormaakt. Russell is nog een jonge rijder en is volgens Toto Wolff nog volop aan het leren en ervaring aan het opdoen.

“Het maakt allemaal deel uit van een leerproces,” aldus Toto Wolff na afloop van de race. “Wat Lewis en Valtteri zo speciaal maakt, en Nico ook daarvoor, is dat ze ervaring opgedaan hebben.”

Toto Wolff meent ook dat de crash niets zegt over het talent, of het gebrek aan talent, van George Russell.

“Ik denk dat iedereen achter de safety car eens in de muur moet crashen. We hebben het de meest ervaren rijders al zien doen, onder druk fouten maken.”

“Wat George overkwam heb ik ook al bij de beste rijders zien gebeuren. Het voelt verschrikkelijk op het moment zelf maar het zal wel over gaan. Het zal een beetje zoals een litteken zijn maar hij gaat er in de toekomst een betere rijder door worden.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België