logo
 

“Iemand als Susie Wolff verdient meer respect in de F1”

13 augustus 2015 — Volgens Claire Williams, adjunct-teambaas bij de gelijknamige renstal, verdient Susie Wolff meer respect.


Over vrouwen in de Formule 1 wordt vaak laatdunkend gedaan. Volgens Claire Williams horen er echter ook vrouwelijke racepiloten thuis in de Formule 1. De dochter van Sir. Frank Williams vindt dan ook dat Susie Wolff haar plaats verdiend heeft.

Susie Wolff is momenteel reserve- en ontwikkelingsrijdster bij het Williams F1 team en ze doet heel wat nuttig werk voor de renstal.

“Susie is erg waardevol en ze heeft een specifieke functie binnen het team, een functie die ze erg goed vervult. Anders zou ze hier ook niet zijn,” zei Claire Williams tijdens een interview met de Duitse krant ‘Der Tagesspiegel’. “Ze is hier enkel en alleen omwille van haar eigen prestaties. Indien je me niet gelooft moet je maar met ons team van ingenieurs praten dat met haar samenwerkt. Ze heeft in de simulator geholpen bij de ontwikkeling van de wagen.”

“Indien ze het niet goed zou doen, denk je dan dat we haar zouden behouden? We zijn een team dat grootse ambities heeft! Ik zou onze toekomst niet op het spel zetten door een rijder in te zetten die niet weet wat hij of zij doet. Dat zou nogal onnozel zijn. Het zou ons ook niet helpen bij het verwezenlijken van onze doelstellingen.”

“Ze werkt enorm hard. Ze heeft ruim tien jaar tijdens haar carrière tegen allerlei obstakels moeten vechten en ze is erin geslaagd om de Formule 1 te bereiken. Men zou meer respect moeten hebben voor haar,” besluit Claire Williams.

Naast Susie Wolff is ook Carmen Jorda actief in de Formule 1. Carmen Jorda is bij het Lotus F1 team vooral ‘fotogeniek’ aanwezig tijdens de F1-raceweekends. Een groot verschil met Susie Wolff, die daadwerkelijk met de Williams F1-bolide tijdens enkele raceweekends een oefensessie op vrijdag mocht afwerken.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België