“Ik begrijp de hype rond Mick Schumacher”

13 december 2015 — Nico Rosberg begrijpt naar eigen zeggen de hype die er rond Mick Schumacher is ontstaan en hoe de zoon van Michael Schumacher zich nu voelt.


Dit jaar was er veel te doen rondom Mick Schumacher. De 16-jarige zoon van Michael Schumacher debuteerde in het Duitse Formule 4-kampioenschap en werd ook meermaals gelinkt aan Mercedes en Ferrari. Er ontstond de voorbije weken en maanden echt een soort hype rond Mick Schumacher.

Nico Rosberg begrijpt naar eigen zeggen goed wat Mick Schumacher meemaakt. Hij is immers zelf als zoon van een F1-kampioen opgegroeid. Rosberg hoopt wel dat Mick kan blijven genieten van de autosport, al is Rosberg er wel van overtuigd dat hij bij Sabine Kehm, die ook de manager is van Michael Schumacher, in goede handen is.

“Ik hoop dat de motorsport voor hem plezant blijft, want dat is het allerbelangrijkste,” aldus Rosberg tegenover de Duitse media. “Het is erg moeilijk maar het is voor hem de enige manier om de hype te aanvaarden.”

“Bij Mick is het veel erger dan bij mezelf, zeker en vast. Het valt ook te begrijpen dat iedereen in hem geïnteresseerd is.”

“Ik denk dat de mensen rondom hem zeer belangrijk zullen zijn, maar wat dat betreft heeft hij Sabine Kehm en die waakt erg goed over hem,” besluit de vice-wereldkampioen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België