“Ik begrijp niet waarom Nico Rosberg na zijn F1-afscheid hier zoveel rondloopt”

18 augustus 2018 — Voorlopig is het een groot vraagteken of Kimi Raikkonen ook volgend jaar nog in de F1 aanwezig zal zijn en voor Ferrari zal rijden. Wat echter wel vaststaat is dat Raikkonen bij een eventueel F1-afscheid niet hetzelfde als Nico Rosberg zal doen.

Een bericht gedeeld door NICO ROSBERG (@nicorosberg) op

“Nee, het zal niet al te moeilijk zijn om te stoppen als F1-piloot,” zei Kimi Raikkonen in Helsinki tijdens de lancering van zijn autobiografie. “Ik zal echt blij zijn wanneer ik al die dingen die niets met het rijden te maken hebben achterwege kan laten. Het rijden is tof, al de rest niet.”

Nico Rosberg nam een kleine twee jaar geleden afscheid van de Formule 1. De Duitser was net wereldkampioen geworden en wou meer tijd doorbrengen met zijn familie en vrienden.

Raikkonen vindt het echter maar vreemd dat Nico Rosberg na zijn afscheid zo enorm vaak in de F1-paddock terug te vinden is. De Duister is zowel bij het Britse Sky als het Duitse RTL een zogenaamde F1-expert

“Toen hij uitlegde waarom hij stopte dacht ik dat het cool was en begreep ik zijn keuze,” aldus Raikkonen. “Nu staat hij hier echter met een microfoon. Ik begrijp niet waarom hij die verschillende redenen dan opgaf voor zijn afscheid van de F1.”

Raikkonen zelf zou na zijn F1-afscheid dan ook niet zoals Nico Rosberg een F1-expert of commentator worden, al zou hij wel nog graag op een bepaalde manier verbonden blijven met de sport.

“Ja, iets anders doen zou mij interesseren, zoals bijvoorbeeld het ontwikkelen van een wagen, maar dan in de achtergrond. Ik heb helemaal geen interesse om met een microfoon ergens te staan,” besloot de Fin.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België