“Ik behoud het vertrouwen in Honda”

09 juni 2015 — McLaren-piloot Fernando Alonso behoudt naar eigen zeggen het vertrouwen in motorleverancier Honda.


De Spanjaard liet tijdens de GP van Canada verstaan dat hij niet opgezet was met het feit dat hij brandstof moest sparen. De echte problemen kwamen echter pas nadien, want even later moest Alonso opgeven omwille van een technisch probleem. Voor Alonso was het al de derde race op rij dat hij moest opgeven.

De betrouwbaarheid blijft bij McLaren-Honda een serieus werkpunt. Toch bevestigde Alonso nogmaals dat hij alle vertrouwen in Honda behoudt en dat hij geen spijt heeft van zijn overstap van Ferrari naar McLaren-Honda.

“Nee, zeker en vast niet. Gedurende vijf jaar heb ik hier met jullie gesproken over het finishen als derde, vierde of vijfde en dat was erg frustrerend. Om Mercedes te verslaan moet je iets uniek en anders doen dan hen en ik geloof in ons project,” aldus Alonso. “Alle dingen die ik zie met betrekking tot de toekomst zijn zinvol en het programma voor de ontwikkeling van de wagen voelt goed aan. Ik weet dat het een moeilijke tijd is voor onze fans maar ze moeten erin blijven geloven want er is iets mooi op komst.”

Alonso behaalde dit seizoen nog geen enkel punt, terwijl teamgenoot Jenson Button in Monaco zijn eerste punten van het seizoen scoorde. De tussentijdse balans is voor McLaren-Honda, met vier wk-punten en een negende plaats in het kampioenschap, echter dramatisch te noemen.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België