logo
 

“Ik ben blij dat Perez bij een ander team een racezitje krijgt”

25 november 2013 — Sergio Perez liet het voorbije weekend zijn ongenoegen nog blijken over de beslissing van McLaren om hem aan de kant te schuiven. Perez zou volgens Martin Whitmarsh, de teambaas van McLaren, echter op het punt staan om bevestigd te worden bij een andere renstal (Lees: Force India).

image
Sergio Perez is op weg naar Force India, dat is toch wat we mogen besluiten uit de allerlaatste berichtgeving rond de toekomst van Perez. Eerder had Perez reeds laten weten dat hij voor 95 procent zeker was van een racezitje voor volgend seizoen.

Martin Whitmarsh, de teambaas van McLaren, die de beslissing had genomen om Perez aan de kant te schuiven voor de komst van het jonge Deens talent Kevin Magnussen, zei eerder al dat hij Perez zou steunen in zijn zoektocht naar een racezitje voor volgend seizoen. Whitmarsh laat nu verstaan dat het racezitje voor de Mexicaan gevonden is.

“Ik ben zeer blij,” zei Martin Whitmarsh tegenover Press Association. “Er is veel over hem geschreven maar hij is iemand die erkenning verdiend. Ik heb een fantastische job, maar soms kan ze ook erg hard en pijnlijk zijn. De erg moeilijke momenten zijn die momenten waarop je een telefoontje moet doen en tegen iemand moet vertellen dat je een bepaalde beslissing hebt genomen. Hij nam het toen goed op. Hij is ook erg geliefd in het team en hij is een erg toffe gast. Ik zei tegen hem dat hij ons moest bewijzen dat we een verkeerde beslissing hebben genomen.”

“We hebben gedaan wat we konden om hem te helpen. Hij verdient zeker en vast een plaats in de Formule 1,” aldus Whitmarsh. “Ik ben dan ook erg tevreden dat we zijn lach ook volgend jaar in de F1-paddock zullen zien. Hij is een vriend van het team, maar we weten nu dat hij de baan op zal gaan en zal proberen om ons te verslaan. Ik hoop dan ook dat hij met die ingesteldheid de baan zal opgaan.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België