“Ik ben er niet zeker van dat alle teams volgend seizoen halen”

28 september 2014 — Monisha Kaltenborn, de teambazin van Sauber, vindt dat er dringend iets ondernomen moet worden om de overlevingskans van de F1-teams te verhogen.


De voorbije weken gonsde het opnieuw van de geruchten dat verschillende teams in financiële moeilijkheden verkeren. Ook het idee van drie wagens per team ligt opnieuw op tafel.

Vooral rond Sauber wordt er druk gespeculeerd, aangezien er over de renstal reeds langer gezegd wordt dat ze in financiële moeilijkheden verkeren. Monisha Kaltenborn wou onlangs niets lossen over een eventuele investeerder maar tijdens een interview met ESPN liet ze wel verstaan dat ze vind dat er dringend iets moet ondernomen worden om de overlevingskansen van teams te verhogen.

“Er wordt niets gedaan en ik denk dat sommige teambazen, los van mezelf, eveneens hebben laten verstaan dat er iets drastisch moet gebeuren alvorens men zal reageren,” aldus Kaltenborn tegenover ESPN. “Het is echter moeilijk om uit te leggen aan de mensen waarom we zoveel geld nodig hebben. Bovendien is er ook nog steeds het beeld dat we enorm veel geld verkwisten. Niet begrijpt het echt.”

“Ik denk dat er iets zal gebeuren, maar ik hoop het van niet, want het is voor geen enkel team goed. Er zal iets gebeuren want je kan op deze manier niet verder doen. Je weet immers nooit of het volgende dat je zal overkomen opnieuw bijkomende kosten zullen zijn.”

“Het is erg jammer dat we het niet eens geraken om de kosten te verminderen en dat met een aanzienlijke hoeveelheid,” aldus Kaltenborn.

Wanneer men Kaltenborn confronteert met de vraag of volgend seizoen alle teams nog op de startgrid zullen staan heeft ze volgend ontnuchterend antwoord klaar: “Ik weet niet zeker of dat nog het geval zal zijn.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België