“Ik ben niet bang van mijn nieuwe teamgenoot”

20 december 2014 — Daniil Kvyat maakt komend seizoen de overstap van Toro Rosso naar Red Bull en wordt de teamgenoot van Daniel Ricciardo. Kvyat heeft echter geen schrik van zijn nieuwe teamgenoot.


Kvyat gaat doen wat RIcciardo het voorbije seizoen deed. Toen maakte Ricciardo de overstap van Toro Rosso naar Red Bull. Niemand verwachtte toen dat hij beter zou presteren dan viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel maar toch gebeurde het.

Nu is het aan Kvyat om Ricicardo te evenaren en uit te dagen bij Red Bull. Kvat kreeg na amper één seizoen in de Formule 1 immers al promotie van Red Bull. Een nieuwe uitdaging voor de Rus maar Kvyat heeft alvast geen schrik om die uitdaging aan te gaan.

“Ik maak me geen zorgen,” aldus Kvyat. “Ik doe wat ik kan en zal zien waar me dat brengt. Momenteel kunnen we alleen maar gissen over waar ik me zal bevinden. We moeten wachten tot in Australië om een duidelijk beeld te krijgen.”

“Maar dat is de reden waarvoor ik in de Formule 1 zit en het is een mooie uitdaging om tegen Daniel te kunnen strijden. Hij was het voorbije seizoen erg competitief. Hij vormt een uitdaging maar ik hou van uitdagingen,” blikt Kvyat vooruit naar het komende seizoen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België