logo
 

“Ik ben niet in de Formule 1 om populair te zijn”

14 juni 2013 — Sergio Perez kreeg de voorbije weken heel wat kritiek omwille van zijn rijstijl en vooral ook zijn inhaalpogingen tijdens de GP van Monaco. De Mexicaan laat echter weten dat die kritiek hem koud laat.

image
Perez is vooral gefrustreerd door het feit dat McLaren momenteel niet competitief genoeg is. Zelf is hij wel tevreden over de manier waarop hij rijdt en de kritiek op zijn rijstijl laat hem dan ook koud.

“Ik voel frustraties. Ik vind mijn performance bij McLaren goed,” aldus Perez. “Ik geniet de totale steun van het team, wat als rijder erg belangrijk is, je moet immers op de steun van je team kunnen rekenen. Wat de kritiek betreft, ik denk dat iedereen zijn mening en visie daarop heeft. Ik ben niet in de formule 1 om populair of geliefd te zijn maar om te strijden voor mijn team. Indien er daardoor kritiek komt dan is het maar zo.”

McLaren behaalde dit seizoen nog geen enkele podiumplaats en de GP van Canada was een nieuw dieptepunt met geen enkel punt voor de renstal. Perez hoopt dan ook dat er snel beterschap komt maar hij gaf ons ook inzicht in het probleem dat McLaren momenteel heeft.

Volgens Perez heeft McLaren problemen met haar windtunnel, wat doet denken aan de problemen die Ferrari de voorbije jaren kende.

“Op het vlak van de aërodynamica van de wagen staan we veel minder ver dan we hadden gehoopt te staan. We hebben een probleem met de windtunnel. De windtunnel zegt ons bepaalde dingen die op het circuit compleet anders zijn. Het is erg moeilijk om op die manier te werken,” besluit Perez.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België