“Ik ben tegen een F1 voor vrouwen, ik zou niet deelnemen”

31 maart 2015 — Bernie Ecclestone liet opnieuw van zich spreken door te stellen dat hij eventueel een aparte F1 voor vrouwen wel zou zien zitten. Er volgden meteen gemengde reacties ...


Susie Wolff, reeds geruime tijd actief als ontwikkelingsrijder en testrijder bij het Williams F1 team is niet echt te vinden voor een aparte F1 voor vrouwen. Wolff, die reeds haar ‘mannetje’ stond in de DTM door daar aan races deel te nemen, kan zich niet vinden in een Formule 1 voor alleen vrouwen en ze zou er dan ook niet aan deelnemen.

“Het is zeker en vast niet de juiste richting om uit te gaan,” zei Susie Wolff tegenover F1i.com “Eerst en vooral weet ik niet waar je een volledige grid met vrouwen zou vinden die goed genoeg zijn. Bovendien heb ik gans mijn carrière als een normale deelnemer gereden. Waarom zou ik een race uitzoeken waarbij ik enkel tegen vrouwen ga rijden?”

Susie Wolff zou dan ook niet deelnemen aan een F1 voor enkel vrouwen.

“Met mijn hand op het hart kan ik zeggen dat het me niet zou interesseren om dergelijke race te winnen. Ik zou liever niet deelnemen aan zo’n race want wat zou ik winnen? Een race waarbij er gewoonweg gezocht is naar vrouwen om de startgrid te vullen.”

Onderstaand bericht van Susie Wolff van 27 februari op twitter lijkt nu plots meer ooit brandend actueel ...

Wat vind jij? Moet een aparte F1 voor vrouwen kunnen? Stem op onze poll op de homepage van F1journaal.be.

Lees ook ons opiniestuk over een F1 voor vrouwen: OPINIE: F1-kampioenschap enkel voor vrouwen? Vrouwonvriendelijk!.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België