“Ik bepaal de F1 kalender en niet de teams”

02 augustus 2011 — De voorbije dagen werd er door de teams hevig gediscussieerd over voorlopige F1-kalender voor 2012. De teams vrezen immers een logistieke nachtmerrie tegen het einde van het seizoen.

Reeds eerder berichtte F1journaal over het feit dat de teams hun bedenkingen hadden over het slot van de F1-kalender. Op 4 november staat de GP van Bahrein gepland, 14 dagen later de GP van de Verenigde Staten en een week later de laatste race van het seizoen in Brazilië. Meer zelfs, tijdens tien weken worden er zeven races georganiseerd.

Dat gaat volgens de teams voor heel wat problemen zorgen en daarom vergaderden de teams in Hongarije over de voorlopige kalender voor 2012 maar dat zint Bernie Ecclestone niet.

“Niet de teams bepalen de kalender maar ik,” zei Bernie Ecclestone tegenover Pitpass. “Dat ze nu met eender welk voorstel kunnen komen, dat is zeker niet het geval. Het is mijn beslissing. Als er iemand iets beslist, dan ben ik het wel.”

“De teams kunnen mij tot niets dwingen,” besluit Ecclestone. Maar Bernie Ecclestone vergeet ondertussen één belangrijk feit. De teams hebben wel degelijk een drukkingsmiddel achter de hand.

In het huidige Concorde-akkoord staat dat er zeventien races op de F1-kalender mogen staan. Indien er meer races op de kalender staan dan heeft men toestemming nodig van alle teams. En daar wringt het schoentje misschien wel voor Bernie. Op de voorgestelde kalender voor 2012 staan er immers twintig.

De voorbije jaren kwamen er steeds meer races bij. De teams beklaagden zich over de steeds langere F1-kalender maar tegelijkertijd deden ze er ook een goede zaak mee want ze konden sponsors meer geld vragen omdat die meer visisbiliteit kregen.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België