“Ik denk niet dat er ooit nog een vrouw in de F1 zal rijden”

17 januari 2016 — Volgens Bernie Ecclestone worden vrouwen in de F1 niet serieus genomen. Daarom verwacht hij niet dat er een vrouw in de F1 zal geraken.


Susie Wolff nam onlangs afscheid van de autosport. Ze probeerde jarenlang door te stoten naar de Formule 1 maar verder dan ontwikkelingsrijdster en enkele oefensessies op vrijdag kwam ze niet. Nu probeert ze met haar campagne ‘Dare to Be Different’ vrouwen te stimuleren om een carrière na te streven in de autosport.

Of we Carmen Jorda, de blonde met het shortje bij Lotus, ook bij Renault vaak zullen zien valt voorlopig nog af te wachten. Feit blijft wel dat we nu al jarenlang aan het wachten zijn op een vrouw die opnieuw aan F1-races deelneemt.

Volgens F1-baas Bernie Ecclestone moeten we echter niet veel hoop koesteren voor een vrouw in de Formule 1. In de F1 worden vrouwen simpelweg niet serieus genomen.

“Ik betwijfel of we op korte termijn een vrouw in de F1 zullen zien. Indien er een vrouw capabel voor zou zijn, dan zou ze sowieso niet serieus genomen worden. Ze zou dan ook nooit een wagen ter beschikking krijgen om deel te nemen. Er was iemand die een gans seizoen aan de GP3 heeft deelgenomen, dus het is niet iets dat niet gebeurt,” aldus de F1-baas tegenover ‘TSN’.

Met dat laatste verwijst Bernie Ecclestone naar Carmen Jorda, die het voorbije seizoen ontwikkelingsrijdster bij Lotus was. Wanneer de F1-baas gevraagd wordt of er ooit een vrouw in de F1 zal rijden antwoordt hij: “Nee, ik denk het niet.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België