“Ik denk niet dat er snel een vrouw op de F1-startgrid zal staan”

08 november 2015 — Susie Wolff kondigde eerder deze week aan dat ze haar autosportcarrière voor bekeken houdt. Lange tijd was zij het speerpunt om een vrouw op de F1-startgrid te krijgen, maar ze denkt niet dat het snel zal gebeuren.


Na Susie Wolff blijft voorlopig enkel Carmen Jorda aanwezig in de Formule 1, al is dat eerder voor haar looks dan voor haar racecapaciteiten. Susie Wolff zelf is pessimistisch, ze denkt niet dat er snel een vrouw op de F1-startgrid zal staan.

“Mijn progressie richting de Formule 1 betekende zoveel meer dan simpelweg een rijder die probeerde om de koningsklasse van de autosport te bereiken,” zei Susie Wolff in haar blog voor de ‘Huffington Post’. “Er was ook de hoop dat eindelijk opnieuw een vrouw op de startgrid van de Formule 1 zou staan. Ik surfte mee op die golf en kreeg energie door al die steun die ik kreeg. Ik vechtte er hard voor. Er waren die hoopten dat het zou gebeuren en er waren die het niet hoopten.”

“Ik kan je alvast zeggen dat ik alles gegeven heb. Denk ik dat de Formule 1 klaar is voor een vrouwelijke racepiloot die competitief is en kan meedoen op het hoogste niveau? Ik denk het wel. Denk ik dat het haalbaar is voor een vrouw? Zeker en vast! Denk ik dat het op korte termijn zal gebeuren? Ik vrees van niet. We hebben twee problemen. Er starten te weinig jonge meisjes met karting en er is geen rolmodel. Soms moet je het zien om erin te geloven,” besluit Susie Wolff.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België