“Ik ga geen energie verspillen aan psychologische spelletjes met Lewis’

01 maart 2018 — De Fin Valtteri Bottas wil tijdens zijn tweede seizoen bij het Mercedes F1 team nog meer de strijd met teamgenoot Lewis Hamilton aangaan, al wil hij daarbij geen energie verspillen aan psychologische spelletjes.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Iedere rijder heeft zijn zwakke punten, zo is het nu eenmaal, maar in plaats van mij op hem te focussen ga ik mijn energie aan mezelf spenderen en me op mezelf focussen, op mijn eigen prestaties, hoe ik het op het circuit doe,” aldus Bottas. “Indien ik presteer op het niveau dat ik zelf voor ogen heb. Ik hoop dat ik dat elke race zal doen. Ik ga dan ook geen energie verspillen door spelletjes te spelen.”

Het voorbije seizoen wist Bottas af en toe Hamilton te verslaan en de strijd met hem aan te gaan. Strijden voor de wereldtitel zat er nooit echt in, al zag de Fin zijn sterk seizoen beloond met een contractverlenging bij Mercedes. Komend seizoen wil hij de handschoen opnemen en met Hamilton strijden voor de wereldtitel.

“Wat mij betreft, indien ik op het niveau presteer dat ik voor ogen heb, dan hoop ik dat ik geregeld met Lewis de strijd zal kunnen aangaan. Ik wil zoveel mogelijk races winnen en proberen om de wereldtitel te veroveren.”

“Dat is mijn doel en ik moet niets veranderen om dat te doen. Ik ga geen mentale spelletjes binnen het team of zo spelen. Ik denk dat dit het beste is. Het is echter aan mij om te presteren en ik zal tonen waartoe ik in staat ben,” besloot Bottas.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België