“Ik ga er mijn slaap niet voor laten omdat mijn teamgenoot me verslagen heeft”

30 november 2015 — Daniel Ricciardo werd dit seizoen in de wk-stand verslagen door teamgenoot Daniil Kvyat, maar daar gaat de Australiër naar eigen zeggen "zijn slaap niet voor laten".


Vorig jaar zorgde Ricciardo zelf nog voor de grote verrassing door teamgenoot Sebastian Vettel met groot gemak te verslagen en drie overwinningen te behalen. Dit seizoen wordt de Australiër echter zelf verslagen door zijn nieuwe teamgenoot, Daniil Kvyat.

Kvyat eindigde in de wk-stand immers als zevende, net voor Ricciardo. De Rus behaalde tijdens zijn eerste seizoen bij Red Bull drie punten meer dan Ricciardo.

“Uiteraard zou het mooi zijn geweest indien ik aan het einde van het seizoen meer punten zou behaald hebben dan hem, maar ik ga er mijn slaap niet voor laten,” aldus Ricciardo. “Het was over het algemeen niet slecht. De resultaten waren er niet altijd, al kan je na een race kan wel altijd met een ingenieur gaan samenzitten om alles te analyseren. Ik heb dit seizoen veel geleerd en het was niet altijd zo slecht als dat het er van buitenaf uitzag.”

“Ik ben dan ook redelijk tevreden en zou maar al te graag volgend weekend opnieuw racen. Tegelijkertijd ben ik echter ook enigszins blij dat dit seizoen voorbij is en optimistisch dat volgend seizoen beter zal zijn.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België