logo
 

“Ik gebruik 2016 om mij voor te bereiden op de betere jaren die komen”

06 augustus 2016 — In de achterhoede vechten is niet eenvoudig, dat geeft ook Kevin Magnussen toe. De Deen beschouwt 2016 echter als een voorbereidingsjaar voor de komende jaren.


Bevestigd worden als tweede rijder bij het fabrieksteam van Renault en dat als vervanger voor Pastor Maldonado. Het jaar begon plots veelbelovend voor Kevin Magnussen maar na twaalf races staan er nog maar zes punten achter zijn naam.

Renault staat bovendien slechts negende in het kampioenschap. Echt motiverend is het niet, maar Magnussen hoopt op betere tijden.

“Je kan jezelf altijd motiveren door aan volgend jaar en het jaar daarna te denken. Denken aan de toekomst en zo veel mogelijk proberen te leren en jezelf voorbereiden op een eventuele kans die zich aandient. Zo is de Formule 1 nu eenmaal, plots bevind je je in een wagen waarmee je kan winnen en moet je zien te presteren,” aldus Magnussen. “Leren en mezelf voorbereiden, dat is wat ik momenteel aan het doen ben.”

Renault krijgt het steeds moeilijker om voor de punten te strijden. Als rijder is het dan ook moeilijk om gemotiveerd te blijven, al denkt Magnussen dus vooral al aan de jaren die nog moeten komen.

“Het is moeilijk wanneer je niet voor de punten kan racen, wanneer je als vijftiende en zestiende rijdt. Wanneer je zo hard aan het werken bent om een andere wagen in te halen en je vervolgens nog steeds geen punten krijgt. Het is zeer frustrerend en een uitdagende tijd maar ik weet waar ik naartoe aan het werken ben,” besluit Magnussen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultKevin Magnussen

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië