“Ik geef Sainz een half jaar om zich aan te passen bij Ferrari”

09 november 2020 — Volgend jaar zal Carlos Sainz aan de slag gaan bij Ferrari maar het huidige seizoen heeft al aangetoond dat het geen gezondheidswandeling zal worden want de Scuderia is een team in crisis.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlossainz55) op

Carlos Sainz komt binnenkort terecht in een topteam dat in een diepe crisis gedompeld is en door het feit dat de regels voor 2021 nagenoeg onveranderd zullen blijven hoeft hij niet te veel op beterschap te rekenen.

Bijkomend probleem voor de Spanjaard is dat hij met Charles Leclerc een uiterst getalenteerde teamgenoot krijgt die het huis door en door kent.

Het wordt dus belangrijk voor Sainz om zijn zaakjes zo snel mogelijk op orde te krijgen want anders kan zijn passage in Maranello wel eens van korte duur worden. Dat vindt althans dertienvoudig racewinnaar David Coulthard.

“Ze zijn allebei jong, en ze moeten allebei hun rol binnen het team kennen. Ik denk dat ze vooral de auto zullen ontwikkelen. Ze zullen zich ook met elkaar gaan meten, wat betekent dat Carlos er vanaf het begin bij moet zijn”, zegt de Schot op ‘Channel 4’.

“Charles weet al hoe alles werkt en hij kent iedereen. Dat geeft hem een voorsprong. Dat merk je op de baan, vooral in het begin. Carlos zal meteen moeten presteren om dat te kunnen doorstaan. Ik geef hem zes maanden, als hij tegen die tijd niet dicht bij het niveau van Charles is, ben ik bang dat zijn verblijf bij Ferrari van korte duur zal zijn,” besluit Coulthard.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België